Valentijn

Verdrinken in elkaars blik. Charles en Gina zijn al 3 jaar een koppel. Voor Valentijn is hij het die de keukenschort aantrekt. Voor dit intieme romantische diner heeft hij een licht voorgerecht, een visgerecht en een verrassend dessert voorzien. Onze voorspelling? Hier gaat Gina helemaal voor smmmelten!

Kruiden maken ’t gerecht

Wat hebben een hartverwarmende soep, een pittig stoofpotje en een curry zoals in Sri Lanka met elkaar gemeen?

Kruiden, natuurlijk! Pikant of aromatisch, in een mix of gewoon op zichzelf … zo geven ze je dagelijkse kost vleugels. Om naar hartenlust mee te experimenteren, zeker in de winter, want pikante gerechten die verwarmen je van binnenuit. Njammie!

De pepers, die afkomstig zijn uit Amerika, hebben intussen de hele planeet veroverd. Vers of gedroogd, rood of groen, langer en zachter of klein en super spicy … deze smaakmakers zijn perfect om wat extra karakter te geven aan een tomatensaus of een stoofpotje met kip. Goed om te weten: peper is ook gekend voor z’n antibacteriële werking.

Er zijn twee soorten kardemom: zwarte en de kleinere groene. Het is afkomstig uit Zuidoost-Azië en je kunt het zowel in z’n geheel gebruiken, met de schil, of gemalen. Het geeft extreem veel smaak af, dus je gaat er beter niet te wild mee om, want het kan al snel overheersen in een gerecht.

Kaffirlimoen is een verre neef van limoen. In de keuken gebruiken we de fijngeraspte zeste en het sap om een bittere toets te geven aan soepen. De verse of gedroogde blaadjes zijn onmisbaar in de Thaise keuken en zeker in een groene curry.

Dit kruid met z’n mooie oranjeachtige kleur staat bekend om z’n ontstekingswerende effect en is een essentieel onderdeel van de meeste Indische curry’s. Je vindt het als wortel of kant-en-klaar in poedervorm en z’n delicate smaak doet het erg goed bij groentebereidingen.

Gember is afkomstig uit India, maar heeft ondertussen zowat alle uithoeken van de wereld veroverd. De smaak is lichtjes pikant en je vindt het in heel wat verschillende ‘vormen’: gekonfijt, geraspt of fijngemalen, vers of gedroogd. In de winter wordt het vaak gebruikt in warme dranken, want het heeft een vitaliserend effect.

Nog meer kruiden ontdekken?

Ze staan voor je klaar op www.delhaize.be.

Kruiden

Nog meer recepten voor Valentijn?

Je vindt ze op www.delhaize.be.

Recepten

Chocoladefans

Wist jij dat 95% van de wereldwijde cacaoproductie afkomstig is van familieboerderijen op percelen van amper 1 à 3 hectaren cacaoplanten? Dat is precies waarom je in de tropische regio’s meer dan 5 miljoen kleine planters vindt. We hebben onze lekkernijen te danken aan hun arbeid, dus ze verdienen absoluut ons respect! Daarom vind je bij Delhaize de chocolade van Delicata, die het resultaat is van eerlijke handel.

Cacao is duidelijk het product van een zeer specifieke ondergrond: in functie van z’n origine is de smaak wat bitterder of zoeter. Met Tanzania, Costa Rica, Peru of Oeganda als land van herkomst, is het gamma chocoladetabletten van Delicata echt een soort wereldreis.

Je neemt ze snel mee in je zak of handtas, waardoor een chocoladereep een echte klassieker is om een klein hongertje te stillen. Zwart of wit, melk of puur, met of zonder nootjes … Je hebt ze voor alle smaken en alle dagen.

Leve de diversiteit! Witte chocolade met cheesecake en frambozen of met yoghurt en aardbeien. Melkchocolade, cashewnoten, rozijnen of gegrilde mais, jalapeno. Om de originele combinaties van Delicata te ontdekken, moet je in de chocoladerayon zijn!

De paaseitjes van Delicata beantwoorden aan de vijf samenwerkingsprincipes van Tony’s Open Chain: de bonen zijn allemaal traceerbaar en de lokale coöperatieven van de kwekers worden goed ondersteund, waardoor de prijs wat hoger wordt. Alle samenwerkingen zijn gebaseerd op een engagement voor lange termijn, wat zowel de kwaliteit als de productiviteit ten goede komt. Pasen wordt dus echt een feest! #HalloGoebezigers

Goebeziger?

Rep je naar www.delhaize.be.

#HalloGoebezigers
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.