De samenbrengers

Het is weer aftellen naar de feesten. Da’s altijd fijn samenkomen met familie en vrienden. Gelukkig is er altijd wel iemand die het initiatief neemt om het feest te organiseren: de Samenbrenger. Iemand die ruim op voorhand de tijd neemt om alles in gang te zetten, die het menu opstelt, inkopen plant en familie en vrienden samen aan één tafel brengt. Deze week stellen wij u Lieve voor. Zij kiest voor traditioneel waarvan ze de meeste dingen op voorhand kan maken. Ontdek haar volledig menu hier!

Welkom!

Ere wie ere toekomt: het aperitief is de eerste stap naar een geslaagd kerstfeest. Kleine hapjes om te delen, een prachtige schotel vol canapés, maar laten we vooral ook de drank niet vergeten natuurlijk! Bubbels zijn chique en klassiek, maar waarom zou je eens geen originele cocktail serveren? En voor zij die geen alcohol drinken (hey Bob!), een mocktail natuurlijk. Een aperitief om u tegen te zeggen. 

Champagne … uiteraard! Maar we schuwen ook zeker de andere schuimwijnen niet. Zoals een crémant bijv.: die wordt gemaakt volgens de champagne-methode, maar met andere druivensoorten en op een ander terroir: de Bourgogne. Of de Clairette de Die, een sprankelende natuurwijn uit de Drôme. Voor liefhebbers van fruitige Italiaanse bubbels of een ondeugende Spaanse schuimwijn, denken we aan prosecco en cava. 

Gin-Tonic heeft opnieuw z’n plekje geclaimd als grote klassieker. Maar ook andere cocktails strijden steeds meer om onze aandacht. De Negroni bijv. (gin + Campari + Martini Bitter) en z’n varianten, waaronder eentje zonder alcohol, die je zeker moet proberen. Of een mule, een echte klassieker die je in een laag glas serveert en die we kennen uit de Amerikaanse speakeasy’s. Yes, we can!

De cocktails zonder alcohol nemen revanche! Vergeet dat glaasje sinaasappelsap of bruiswater … ook drankjes zonder alcohol zijn feestelijk en moeten qua smaak niet onderdoen voor hun alcoholische tegenhanger. Je zou ze zelfs makkelijk kunnen verwarren. Zo zorg je ook voor plezier, zonder dat het uit de hand loopt.

Er is een overvloed aan keuze voor gerechtjes die je bij de apero kunt serveren. Een bord met Italiaanse charcuterie. Canapés met gerookte zalm en roomkaas. Olijven en pistachenootjes. Blokjes beaufort en noten. Kant-en-klaar of toch bijna … onze rayons barsten van de inspiratie.

Nog meer cocktails ontdekken?

Je vindt ze allemaal op www.delhaize.be.

Drankjes

Meer feestrecepten?

Ze staan voor je klaar op www.delhaize.be.

Recepten

#goedkanbeter

Jij verdient uiteraard het allerbeste. Voedingsmiddelen waarop je volledig kan vertrouwen. 100%. Kabeljauw gevist uit de diepzee. Brood zonder bewaarmiddelen. Koffie met respect voor het werk van de producenten. Dat is wat Delhaize je altijd al heeft voorgesteld. Versheid, traceerbaarheid of bio-certificering ... bij Delhaize heeft de smaak niets te verbergen. Het is altijd beter. Zo simpel is het.

De zalm van Delhaize komt rechtstreeks uit Schotland, waar hij gedurende 18 maanden gekweekt wordt. Hij krijgt alleen 100% natuurlijke voeding en kan volop groeien in de krachtige stroming van de Atlantische oceaan. Het resultaat? Een vis met stevig, maar delicaat vlees. Hij ligt al 48 u na het vissen in de winkelrekken. Verser, gezonder en smakelijker. #goedkanbeter

De Belgen en hun chocolade, dat is een eindeloos liefdesverhaal … En dat mag gerust nog wat langer blijven duren, zolang twee voorwaarden gerespecteerd worden. Eerst en vooral kijken we naar de kwaliteit van de bonen: de traceerbaarheid van onze chocolade wordt altijd gegarandeerd, wat alleen maar vanzelfsprekend is wanneer je de hoogste kwaliteit wilt aanbieden. Het tweede criterium is het respect voor het werk van de kleine producenten. Onze chocolade is afkomstig van 100% eerlijke handel. #goedkanbeter

Lokaal, dat is nu eenmaal de beste keuze. Waarom? Omdat de Belgische boeren het welzijn van hun dieren respecteren en hun melkkoeien echt in de watten leggen. Daarnaast houden ze zich aan een strikt lastenboek. Dat is zeker het geval voor de biomelk van de coöperatieve Biomilk.be. Een glas verse melk is nu eenmaal overheerlijk en bij Delhaize is het gewoon nog een beetje beter! #goedkanbeter

Benieuwd hoe wij goed nog beter proberen te maken?

Ontdek ons #goedkanbeter-engagement hier.

#goedkanbeter
Ik schrijf me in!

Mijn Foodie Flash
in avant-première !

Vind je het leuk om warm te eten? Wees de eerste om van elke nieuwe Foodie Flash te genieten !

Ik schrijf me gratis in Dit bericht niet meer tonen

Mijn Foodie Flash
in avant-première !
Stap 2/2

Vertel ons iets meer over jezelf..
Het zal gemakkelijker zijn om je in te schrijven!

Kruis het vakje aan "Ik ben geen robot"
Door uw registratie te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring van Delhaize.