Imprimer

Spaghetti alla carbonara
904
KCAL PAR
PORTION
15 min | | | 4

200 g gerookte spekblokjes • 1 teentje knoflook • 500 g spaghetti • 200 g parmezaan • 4 eieren • 1 el olijfolie extra zuiver • Peper en zout

  1. Breng een grote kom met water aan de kook en voeg een flinke snuif zout toe. Kook de pasta “al dente” zoals vermeld op de verpakking.
  2. Intussen, verwarm in een pan de olijfolie en fruit er de uitgeperste teen look in gedurende 2 minuten op zachte vuur. Bak daarna de spekblokjes krokant
  3. Rasp de parmezaan. Klop ondertussen de eitjes los in een mengkom en voeg 3/4 van de parmezaan toe. Meng goed door elkaar. Giet de pasta af en meng er het ei-en parmezaanmengsel over. Meng alles goed door elkaar. Door de warmte van de pasta zal het ei stollen en de kaas smelten. Kruid bij met peper van de molen.
  4. Serveer door de spekblokjes er over te verdelen en voeg de rest van de parmezaan.