Imprimer

Vogelnestjes
447
KCAL PAR
PORTION
20 MIN + 30 MIN KOOKTIJD | | | 4

600 g biokippengehakt • 4 eieren • 50 g bloem • 2 el azijn • 30 g boter • 2 takjes tijm • Peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water met azijn en laat 5 min koken te tellen vanaf het moment dat het water opnieuw kookt. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel ze voorzichtig. 
  2. Meng het kippengehakt met de gehakte tijm en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel in 4 porties, druk elke portie plat en verpak er telkens 1 ei in door een groot balletje te vormen. Rol de balletjes in de bloem en bak ze kort goudbruin aan de 2 kanten, in een braadpan met de boter. Laat ze nog 30 min in de oven bakken.
  3. Serveer warm, met tomatencoulis en rijst.