Imprimer

Gepaneerde skrei, preistoemp en kokossaus
1204
KCAL PAR
PORTION
40 min | | | 4

700 g skrei • 4 limoenen • ½ bussel prei • 25 g rucola • 40 g hazelnoten • 800 g bloemige aardappelen • 100 g geraspte parmigiano • 5 dl kokosmelk • 100 g havervlokken • 50 g panko • 75 g boter • 11 el olijfolie • 1 bussel Thaise basilicum • 1 citroengrasstengel • 1 rode peper • Peper en zout

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat ze 15 min koken. Verwijder het groen van de prei, snijd de preiwitten in 3 en vervolgens middendoor, in de dikte. Voeg ze in de kookpot toe en laat nog 10 min koken.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Meng de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de geraspte parmigiano, de havervlokken en de panko. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min goudbruin in de oven. Voeg de grofgehakte hazelnoten toe en laat lauw worden. Laat de oven aan staan.
  3. Snijd de hele rode peper en de citroengrasstengel door. Ontpit de rode peper. Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook met het sap van 2 limoenen, de rode peper, de citroengrasstengel en 1 el olijfolie.
  4. Snijd de vis in 4 porties, doe ze in een schaal, besprenkel ze met een scheutje limoensap en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bedek de vis met de crumble en schuif hem 8 min in de oven.
  5. Giet de gekookte aardappelen en prei af. Plet ze met de boter, 5 el olijfolie, peper en zout. Filter de saus en breng ze verder op smaak.
  6. Werk af met limoen en Thaise basilicum. Dien heel warm op.
Back