Imprimer

Spaghetti alle vongole
618
KCAL PAR
PORTION
30 MIN + 1.30 U WEEKTIJD | | | 4

1 kg tapijtschelpen • 3 tomaten • 1 stengel selder • 1 sjalot • 500 g spaghetti • 2 dl droge witte wijn • 6 el olijfolie • 1 teentje knoflook • 1/2 rode peper • 6 stengels bladpeterselie • Grof zeezout • Peper en zout

  1. Spoel de vongole in koud gezouten (± 35 g/l water) water gedurende 30 min, giet af en ververs het water. Doe dit 3 maal in totaal om het zand te verwijderen.
  2. Ontdoe de tomaten van het vel en verwijder de pitten, snijd ze in brunoise. Hak de bladpeterselie grof.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en stoof 5 min op zacht vuurtje de fijn gesneden sjalot samen met het geperste teentje knoflook glazig. Voeg de in brunoise gesneden selder en de rode peper toe en stoof 3 min verder aan.
  4. Voeg de vongole, de witte wijn en peper toe. Zet het deksel op de kom en laat gedurende 5 min op een hevig vuur garen. Schud regelmatig op, zodat alle schelpjes open gaan.
  5. Kook ondertussen de spaghetti zoals vermeld op de verpakking.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de gehakte bladpeterselie toe en meng met de uitgelekte spaghetti. Kruid eventueel bij.
Back