Imprimer

Kwartels met lychees en dragon
397
KCAL PAR
PORTION
40 min | | | 4

4 kwartels • 1 grote ui • 300 g lychees • 3,5 dl lycheenectar • 1,5 dl room • 50 g boter • 1 bussel dragon • 1 teentje knoflook • Peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de kwartels overlangs in 2. Bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de helft van de boter. Kruid met peper en zout. Haal de kwartels uit de pan, leg ze in een ovenschaal en schuif ze nog 30 min in de oven.
  2. Fruit de gehakte ui 5 min in de rest van de boter op een zacht vuurtje, in dezelfde braadpan. Voeg de helft van de gehakte dragon en het geperste teentje knoflook toe. Meng 2 min, voeg de geschilde en ontpitte lychees toe en giet er de nectar bij. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken. Breng verder op smaak.
  3. Serveer de kwartels met de saus, werk af met de rest van de dragon en geef er aardappelkroketjes bij.