Imprimer

Zoete aardappelsoufflés
268
KCAL PAR
PORTION
25 MIN + 32 MIN KOOKTIJD (+ 1 U KOELTIJD) | | | 12

9 eiwitten + 6 eidooiers • 2 kg zoete aardappelen • 2 el bloem • 200 g boter • Peper en zout

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen, giet de aardappelen af en mix ze fijn met 180 g boter. Laat volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de zijkanten van 12 kleine soufflévormpjes verticaal met een penseeltje. Bestuif ze met bloem (of met paneermeel), schud er de overtollige bloem uit en zet ze in de koelkast.
  3. Meng de eidooiers met de puree, kruid met peper en zout. Klop de eiwitten tot schuim, roer ze onder de bereiding en verdeel over de vormpjes.
  4. Schuif ± 12 min in de oven (houd ze in het oog!) maar open de deur vooral niet tijdens het bakken. Dien meteen op.